dr. anonim

Archive for Prill, 2010|Monthly archive page

In dramat e botës on 29 Prill, 2010 at 9:07 am

Nëse do duhej të shpikja ëndrrën

e dashurisë sime për ty

Do të mendoja një përshëndetje

me puthje djegëse

ballë një horizonti të thërrmuar

dhe një qen që lëpin plagët

poshtë tavolinës

S’shoh  asgjë ama

në dashurinë tonë

të jetë shëmbëllimi i një përqafimi të gëzueshëm.


Se dovessi inventarmi il sogno
del mio amore per te
penserei a un saluto
di baci focosi
alla veduta di un orizzonte spaccato
e a un cane
che si lecca le ferite
sotto il tavolo.
Non vedo niente però
nel nostro amore
che sia l’assoluto di un abbraccio gioioso

Lirikashqiptare

trëndafil që rri në portë...

edrus...

Përse të mos qeshim???